• Полезна информация

   •  Ако търсите начин да разширите бизнеса си, не можете да го направите, без да увеличите продажбите си. Повечето от вас са склонни да се фокусират върху придобиването на нови клиенти. По този начин вие подценявате потенциала на най-ценните ви продажбени ресурси: вашите съществуващи и стари клиенти. Ще ви посочим някои ефективни стратегии как да привлечете нови клиенти, но и как да превърнете старите ви клиенти в активни купувачи.

    още
   • Умението да разчиташ правилно езика на тялото е ключово в съвременния бизнес и спомага за разбиране на нагласите и предпочитанията на клиентите. По държанието им може да разберете дали са заинтересувани от предложението, което им отправяте и склонността им за покупка.

    още
   • Процеса по избиране на франчайз от страна на даден предприемач е доста сложен. Много често това е един процес на преценка от двете страни, които трябва да установят, ще могат ли да работят заедно през следващите няколко години.

    още
   • Всеки кандидат за покупка на франчайз  в повечето случаи е принуден сам да направи проучване относно множество аспекти на съответната франчайз концепция. Тук са посочени някои въпроси от първостепенно значение за правилно вземане на решение.

    още
   • Защо понякога толкова успешно достигате до изпълнение на някои от целите си, а до други цели и друг път не? Ако не знаете отговора, това значи, че сте объркани. Дори на най-съвършенните хора им се случва понякога да не разберат причината за своите печалби или загуби. Можем да потърсим отговора във вродените таланти, но това е само една малка част от този пъзел.

    още
   • Дойде новата година. За това искам да се върна да поговорим за нещо, което вярвам, че всички Вие вече сте направили – да напишете своите бизнес планове. Винаги в такива моменти си мисля за твърдението, че когато не знаете накъде отивате, където и да стигнете все е правилното място.

    още
   • Предвид растящия интерес на българските предприемачи към франчайзинга ще се опитаме в поредица публикации да дадем кратки разяснения на основните видове франчайз такси и техния смисъл.

    още
   • За много собственици,  франчайзингът предлага перфектна система за развитие на бизнеса им.

    Погледнато обобщено, франчайзополучателите са отговорни за цялата инвестиция свързана с откриването на нови обекти и точно заради това, те са мотивирани да работят на високи обороти.

    Ако обмисляте франчайзинга, като опция за бизнес развитие на компанията ви, задължително трябва да си отговорите на въпроса: Готов ли съм за тази стъпка? 

    Без да претендираме за изчерпателност, ще ви дадем основните въпроси, на които трябва да потърсите отговор:

    още
   •  Препрочитах една от любимите си книги „7-те навика на високо ефективните хора“ от Стивън Коуи и се замислих, че освен навиците, които трябва да изграждаме в нас има и много такива, които трябва да изкореним. Това са навиците, които ни карат да се замислим вечер, когато се прибираме в къщи, какъв беше денят ми. Успях ли да си свърша всички поставени задачи?

    още
   •      Както във всеки бизнес, така и при този, колкото повече четеш за различните видове франчайз концепции, вериги, тяхната история, развитие, както и наблюдението върху развиващите се пред очите ти такива, все повече се набиват някои общи черти, които притежават успешните представители на индустрията. В  това кратко изложение ще се опитам да разкрия няколко основни характеристики, които присъстват в почти всички успешни франчайз вериги, които познавам.

    още
 • Copyright © 2013-2014 Франчайз консулт EООД

 • Онлайн магазин от Exsitee